Info om Digitala Stämplar

Vanliga frågor om Digitala Stämplar:


FAQ: Vad är en digital stämpel?

hÄnglar & Wings digitala stämplar är originalillustrationer handritade av Marie Julin, en av ägarna till hÄnglar & Wings AB. 

Du öppnar och skriver ut motivet (digitala stämpeln) på din dator med hjälp av ex Word eller något annat bildhanteringsprogram samt valfri skrivare.


FAQ: Varför en digital stämpel?  

Du kan ändra storleken och spegelvända som du vill.

Du kan maska ihop flera motiv till ett (med hjälp av ett bildhanteringsprogram).

Ett lägre pris eftersom vi inte har några tillverkningskostnader på dessa.

Inga fraktkostnader.

Du får filen direkt efter betalning.


FAQ: Varför kommer filen i .png format? 

Png är ett perfekt filformat om du vill maska ihop bilder eftersom det inte finns något "vitt" runtomkring motivet som kan överlappa motivet bredvid. Det gör även att du kan lägga fler motiv tätt bredvid varandra och spara papper om du vill. Png är också ett bättre format för motiv med svarta-vita linje. 

Du hittar en tutorial hur man använder digitala stämplar på vår blogg: hanglarwings.blogspot.com


FAQ: Vad är det jag köper?

Motivet du får är endast svart-vita linjer, ej färglagt. 

En digital stämpel är en digital fil, ingen fysisk produkt skickas ut.

Du köper en LICENS till dig själv för privatbruk. Den ger dig rätt att använda våra motiv till dina egna UNIKA handgjorda kort och projekt. 

När din betalning är gjord OCH betald så kommer du via webshopen automatiskt att få en nedladdningslänk till filen. 

Det är inte tillåtet att använda våra bilder för logos, banners, flyers eller andra liknande ting (Vänligen läs vår Upphovsrätt + Ängelpolicy!). Notera att du INTE får äganderätten till motivet genom att ändra det (ex; spegelvända, rotera, storleksändra etc). 

Det är inte tillåtet att digitalisera våra motiv för ex. broderimönster. 

All Upphovsrätt tillhör hÄnglar & Wings AB. 


FAQ: Kan jag dela eller sälja mina projekt? 

Det är tillåtet och vi uppmuntrar dig även att ladda upp bilder på dina projekt på tex bloggar, websidor och gallerier. Vi ber dig att hänvisa till hÄnglar & Wings där det är möjligt. Vi ber dig även att vattenmärka bilderna för både din egen och vår skull i upphovsrättsfrågan. 

Det är ok att sälja Unika kort och projekt i begränsad upplaga, där motivet från hÄnglar & Wings är en del av det HANDGJORDA kortet eller projektet.
Du får inte sälja eller utöva byteshandel med den digitala bilden i sig eller utskrivna bilder. 

Att "dela med sig" av dina digitala filer till familj och vänner är likställt med att stjäla och strider mot upphovsrättslagen, så vänligen be dina vänner köpa en egen licens.  

Det är ej tillåtet att kopiera och eller mekanisk reproducera något från våra motiv om det inte finns en skriftlig överenskommelse om detta (Vänligen läs vår Upphovsrätt + Ängelpolicy!). 


FAQ: Hur betalar jag?

Vår shop hanterar Swish, Klarna och PayPal för våra Svenska kunder.

PayPal eller Klarna för internationella kunder.


FAQ: När och hur får jag mina ditigala stämplar? 

1. Håll utkik efter ett e-mail hÄnglar & Wings.  Glöm inte att titta i papperskorgen / spamfiltret! 

2. I ditt e-mail hittar du nedladdningslänkar till de filer du köpt. Se till att du SPARAR dina köpta filer på din dator. Ett bra tips är att döpa en mapp till "hÄnglar & Wings" och spara alla digitala stämplar du köper från oss på samma ställe. 

3. Nedladdningslänken fungerar vid 2 (Två) tillfällen om du skulle behöva ladda ner filen ytterligare ett tillfälle. Vi rekommenderar starkt att du göra en Back-Up av dina digitala motiv, såväl som andra viktiga filer på din dator. hÄnglar & Wings är inte ansvariga att ersätta filer vid datorhaveri.  


FAQ: Hur öppnar jag filen jag precis fått hem?

Png-filen är redo att användas direkt. Du kan använda den i World eller något annat bildhanteringsprogram och tillsammans med valfri skrivare.

Om du får en zip-fil, måste den "unzippas" före den kan användas. Högerklicka på zip-filen och välj "extract to" så skapas det en ny mapp där du finner dina png-filer - redo att användas. 

Png-filen öppnas eller importeras via menyn på det program du väljer att använda för dina digitala filer. 


FAQ: Hur skriver jag ut?

1. Öppna din Png-fil i Word eller valfrit bildhanteringsprogram.

2. Ändra storlek på bilden genom att markera bilden och ta tag i ett hörn och dra. Du måste hålla ner Shift-tangenten så motivet ändras proportionerligt.

3. Repetera steg 1 och 2 om du vill skriva ut fler än en bild samtidigt på papperet.

4. När du är klar - Skriv ut!

Notera - det är viktigt att välja rätt typ av papper beroende på vad du vill färglägga ditt motiv med. Du kan även behöva kontrollera att din printer accepterar tjockleken på papperet ifall du väljer ett kraftigare papper samt att bläcket från skrivare fungerar ihop med dina färger. 


FAQ: Kommer motiven bli Digitala, Clear eller båda? 

Vänligen notera att våra första digitala stämplar är från motiv som tidigare utgivits som Gummistämplar. Dessa kan komma som Clear Stamps i framtiden. 

Det är möjligt att vi släpper helt nya motiv som digitala stämplar först, och även dessa kan komma att dyka upp som Clear Stamps i framtiden. 

OM ett motiv släpps som Clear Stamps först, kommer detta INTE att bli släppt som digitalt motiv inom det första året. Däremot kan det hända att vi släpper ett motiv som både Clear OCH Digi samtidigt, och om detta sker kommer det vara tydligt utskrivet i produktinformationen! 


FAQ: Finns det några freebies (gratismotiv)? 

Våra freebies (gratismotiv) är väldigt sällsynta och speciella! Här gäller det att vara på rätt plats vid rätt tillfälle för att lyckas nappa åt sig ett sådant. Det är INTE tillåtet att sprida/dela med sig av gratismotiv bara för att du själv fått det gratis. Om dina vänner vill ha motivet måste dom också ha varit på rätt plats för att ladda hem det! Upphovsrätten / Copyrighten och all ovanstående information gäller även dessa motiv.


FAQ: Kan jag returnera ett digitalt motiv?

Det är ingen returrätt på digitala produkter. När du har laddat ner din produkt eller fått den mailad till dig kan vi inte returnera några köp.


hÄnglar & Wings AB

www.hanglarwings.se

www.hanglarwings.blogspot.com