Info om våra Stämplar

Om våra Gummistämplar:

OBS! Sortimentet med Gummistämplar kan variera! Om något tar slut kan vi inte lova när eller OM det kommer in i lager igen. Vi lägger ut överblivet lager.  

Alla gummistämplar levereras omonterade utan indexark och du får själv renklippa motivet och montera på valfritt sätt. Gummistämplar sampackas för att minska på förpackningsmaterial.

Om våra Clearstamps:

Våra Clear Stamps är av hög kvalitet och tillverkade i Photopolymer. Det ger en stadigare och mer hållbar stämpel i längden. Materialet är helt genomskinligt och gör det enkelt att se precis var man stämplar. Stämplarna är ca 3,2mm tjocka vilket ger en bra upphöjning av motivet samt en stadig bas av stämpeln men utan att ge avkall på detajlrikedom. Detta tillsammans med ett slitstarkt material gör att stämpeln tål lite tuffare tag (inom rimliga gränser såklart!).

Baksidan är "självhäftande" och det är materialet i sig som gör att det fastnar lätt på tex. ett akrylblock när du vill stämpla. Tappar stämpeln vidhäftningsförmågan är det enkelt att tvätta av den med lite mild tvållösning så är den som vanligt igen. Materialet Photopolymer fungerar utmärkt till alla typer av vattenbaserade stämpeldynor och är då lätt att göra rent. Använder man olje- eller lösningsmedelsbaserade stämpeldynor ska man komma ihåg att långvarig användning av dessa kan skada materialet. Rengör extra noga efter användning av dessa så håller dina stämplar längre. Vissa färgpigment kan missfärga stämplarna, men det är inget som påverkar funktionen på något sätt. 

Stämplarna innehåller inte latex, ftalater, melamin, carcinogener eller giftiga och skadliga föreningar. Materialet är ej testat för användning tillsammans med mat.

Stämplarna levereras mellan två stadiga plastark där det ena har tryck på framsidan med alla stämplars motiv. Det gör att det är lätt att se vilka stämplar varje set innehåller. Inlägget i papper visar på framsidan en fräsch logga och information om att innehållet är clear stamps, och på baksidan hittar man information om förvaring, rengöring och några tips. Allt snyggt förpackat i en påse (som är 100% återvinningsbar) med upphängningsögla. 

Tillverkningen sker i Europa och det har varit viktigt för oss att verkligen kvalitetssäkra stämplarna innan vi började beställa återkommande. Med över 34 års samlade erfarenheteter som stämpelföretag så är vi måna om att bara erbjuda våra kunder stämplar av den bästa kvalitén. 

Äldre set har en liten extra klisterlapp på baksidan med information om vilket stämpelark som ligger i, medan dom nyare blivit uppdaterade med namn och produktnummer på pappersinlägget i förpackningen. Allt eftersom vi fyller på byts förpackningen ut till den nyare varianten. 


Förvara dina Clear Stamps torrt, svalt och mörkt då solljus och värme kan torka ut stämplarna. Förvara gärna på originalplasten för att vara säker på att det inte reagerar med andra material. 

Använd stämplarna tillsammans med ett akrylblock. Ingen montering eller renklippning behövs, stämplarna fäster direkt på akrylhandtaget. 

Första gången stämplarna används bör man vara extra försiktig när man lossar dom från förvaringsarket! 

Rengör stämplarna med alkoholfria "baby wipes", mild tvållösning eller stämpelrengöring avsedd för clear stamps. 

Tips för att få stämpelfärgen att fastna bra första gången: Rengör stämpeln med avsedd rengöring eller gnugga lite med handflatan över stämpelytan innan du påför bläcket. Fäster stämpeln dåligt på akrylhandtaget? Rengör även baksidan på stämpeln för att återfå fästförmågan.

Photopolymerstämplarna är designade för att fungera utmärkt med vattenlösligt bläck. De fungerar även med olje och alkoholbaserade bläckvarianter, men långvarigt användande kan skada stämplarna. Rengör noga!